Тази година старирахме прибирането на произведения от нас еднозърнест лимец по-рано от обичайното. По традиция, на нивата имаше приготвено от нас домашен хляб и сол.
Прочети още
Кълнове от лимец в три лесни стъпки
Поради зачестелите запитвания към нас за насоки и напътствия в приготвянето на кълнове от еднозърнест лимец, решихме да споделим натрупания ни опит с Вас. Статията ще Ви помогне за лесното и безпроблемно приготвяне на кълнове от лимец където и когато пожелаете, стига да разполагате с кутия с капак, лимец и вода!
Прочети още
Как си направих хляб от лимец с квас от лимец в домашни условия
Подготовката на един хляб с квас от лимец, заедно с меленето на брашното, замесването и подготовката на кваса, трае около 10-12 минути. Научете как и вие можете да се справите за толкова кратко време в домашни условия!
Оценка на древните пшеници за сеитбооборота на биологичното земеделие
Биологичните производители гледат на възможността за отглеждането на забравените и донякъде пренебрегвани в днешно време култури като еднозърнестия лимец (Triticum monococcum L.), двузърнестия лимец, познат още като еммер [Triticum dicoccum Schrank (Schuebl)] и спелтата (Triticum spelta L.) като добра переспектива в развитието на биологичното земеделие.
Прочети още
Предимствата на лимеца по съдържание на фосфор, калий, витамини и протеини
Големият интерес на учените към лимеца в наши дни възниква с научните открития, които доказват, че протеините в лимеца не са фактор за проява на цьолиакия или друга подобна токсичност за човешкия организъм. В своето заключение учените подчертават, че лимец
Прочети още