Последни статии

Жътва 2016

Тази година старирахме прибирането на произведения от нас еднозърнест лимец по-рано от обичайното. По традиция, на нивата имаше приготвено от нас домашен хляб и сол.
Прочети още

Кълнове от лимец в три лесни стъпки

Поради зачестелите запитвания към нас за насоки и напътствия в приготвянето на кълнове от еднозърнест лимец, решихме да споделим натрупания ни опит с Вас. Статията ще Ви помогне за лесното и безпроблемно приготвяне на кълнове от лимец където и когато пожелаете, стига да разполагате с кутия с капак, лимец и вода!
Прочети още

Как си направих хляб от лимец с квас от лимец в домашни условия

Подготовката на един хляб с квас от лимец,  заедно с меленето на брашното, замесването и подготовката на кваса, трае около 10-12 минути. Научете как и вие можете да се справите за толкова кратко време в домашни условия!

Прочети още

Лимецът - зърнената алтернатива за храненето на майката и детето

Лимецът е естествена храна, която може да се отрази положително на  здравето на младата майка, на децата и на цялото семейство. Той е традиционна и същевременно много актуална зърнена култура за нас, българите.
Прочети още

Оценка на древните пшеници за сеитбооборота на биологичното земеделие

Биологичните производители гледат на възможността за отглеждането на забравените и донякъде пренебрегвани в днешно време култури като еднозърнестия лимец (Triticum monococcum L.), двузърнестия лимец, познат още като еммер [Triticum dicoccum Schrank (Schuebl)] и спелтата (Triticum spelta L.) като добра переспектива в развитието на биологичното земеделие.
Прочети още
Откъде да купя