Веган лимецов сладкиш с круши
Cakes and desserts Vegan cuisine
Продукти:
- 250гр. пълнозърнетсо брашно от лимец
- 200гр. кафява захар
- 50гр. пудра захар
- 1бр. ванилова захар
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1бр. голяма круша, нарязана на ситни кубчета
- 4 с.л. с връх какао
- 1 ч.л. канела
- 200гр. орехи/ кашу/ бадеми (нарязани на ситно)
- 100мл. кокосово мляко
- 100мл. олио
- щипка сол
Продукти:
- 250гр. пълнозърнетсо брашно от лимец
- 200гр. кафява захар
- 50гр. пудра захар
- 1бр. ванилова захар
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1бр. голяма круша, нарязана на ситни кубчета
- 4 с.л. с връх какао
- 1 ч.л. канела
- 200гр. орехи/ кашу/ бадеми (нарязани/счукани на ситно)
- 100мл. кокосово мляко
- 100мл. олио
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- Смесете брашното, бакпулвера, захарта, пудрата захар, солта, какаото, ваниловата захар и канелата. Прибавете парченцата круша и кашу.
- Към получената суха смес прибавете кокосовото мляко и олиото. Разбъркайте добре до получаването кремообразна консистенция.
- Поставете сместа в предварително добре намазнена и набрашнена форма за печене. Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна около 35 минути.
- За да се насладите максимално на своя вкусен сладкиш с круши и кашу, преди консумация трябва да оставите десерта да изстине за 10-20 минути. При желание можете да поръсите с пудра захар.