Лимецови земелки с розмарин
Bread
Продукти:
- 500гр. прясно смляно пълнозърнесто брашно от лимец
- 1 кофичка кисело мляко 400гр.
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- ½ ч.ч. шарлан/олио
- 2 суп. л. брашно от ленено семе
- 1 ч.л. сол
- по желание можете да добавите розмарин, босилек, чубрица или друг вид подправка.
Продукти:
- 500гр. прясно смляно пълнозърнесто брашно от лимец
- 1 кофичка кисело мляко 400гр.
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- ½ ч.ч. шарлан/олио
- 2 суп. л. брашно от ленено семе
- 1 ч.л. сол
- по желание можете да добавите розмарин, босилек, чубрица или друг вид подправка.
Приготовление:
- В купа се смесват киселото мляко и содата.
- След като сместа шупне, се прибавят и останалите продукти.
- Обърква се добре докато се получи плътно тесто.
- Разделете тестото на няколко топчета, от които оформите земелките.
- Поставете хлебчетата в тава с домакинска хартия. Печете за 20-30 минути на 200°С в предварително загрята фурна до готовност.
- Оставете лимецовите земелки да изтинат за около 30 мин, след което са готови за консумация.