Лимецови земелки с розмарин

Продукти:



  • 500гр. прясно смляно пълнозърнесто брашно от лимец

  • 1 кофичка кисело мляко 400гр.

  • 1 ч. л. сода бикарбонат

  • ½ ч.ч. шарлан/олио

  • 2 суп. л. брашно от ленено семе

  • 1 ч.л. сол

  • по желание можете да добавите розмарин, босилек, чубрица или друг вид подправка.

Продукти:



  • 500гр. прясно смляно пълнозърнесто брашно от лимец

  • 1 кофичка кисело мляко 400гр.

  • 1 ч. л. сода бикарбонат

  • ½ ч.ч. шарлан/олио

  • 2 суп. л. брашно от ленено семе

  • 1 ч.л. сол

  • по желание можете да добавите розмарин, босилек, чубрица или друг вид подправка.

Приготовление:





  1. В купа се смесват киселото мляко и содата.

  2. След като сместа шупне, се прибавят и останалите продукти.

  3. Обърква се добре докато се получи плътно тесто.

  4. Разделете тестото на няколко топчета, от които оформите земелките.

  5. Поставете хлебчетата в тава с домакинска хартия. Печете за 20-30 минути на 200°С в предварително загрята фурна до готовност.

  6. Оставете лимецовите земелки да изтинат за около 30 мин, след което са готови за консумация.

Where to buy