Агнешки ребърца на скара с гарнитура и лимец
Main dishes Salty suggestions
Продукти:
- 1кг. агнешки ребърца
- 100гр. лимец - във вид на кълнове или накиснат за 12 часа в гореща вода
- 800 гр. пресни картофки
- 2бр. средно големи патладжана
- 1бр. прясна салатка
- 1бр. средно голяма краставица
- 3-4 домата, нарязани на кубчета
- 1 връзка зелен лук
- 1 връзка магданоз
- Зехтин
- чубрица/розмарин или босилек
- черен пипер и сол на вкус
Продукти:
- 1кг. агнешки ребърца
- 100гр. лимец - във вид на кълнове или накиснат за 12 часа в гореща вода
- 800 гр. пресни картофки
- 2бр. средно големи патладжана
- 1бр. прясна салатка
- 1бр. средно голяма краставица
- 3-4 домата, нарязани на кубчета
- 1 връзка зелен лук
- 1 връзка магданоз
- Зехтин
- чубрица/розмарин или босилек
- черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Зеленчуците на скара: Нарежете патладжана на две, като всяка половинка нарежете на тънки ивици. В малка купичка смесете 3-4 с.л. олио/зехтин и 1 с.л. сол. С помощта на домакинска четка намажете патладжаните с получената смес. Целта е да станат по-сочни при печенето. След това зеленчуците са готови за скарата/барбекюто.
- За агнешкото: Агнешките ребърца се измиват, намазват се със сол и червен пипер и се оставят да престоят за около 1 час. След това са готови за скарата/барбекюто.
- За салатата: Нарежете прясната салатка, магданоза и пресния лук, след което добавете краставицата и нарязаните на кубчета домати. Посипете получената салата с лимец и овкусете на вкус.
- За картофките: Измийте пресните картофки, нарежете ги на ивици и ги поставете в съд за печене. Прибавете малко олио и вода, след което овкусете с чубрица/розмарин или босилек на вкус и посолете. Печете картофите за около 30 мин. в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Пожелаваме Ви добър апетит и весел празник!