Лимец с броколи и гъби
Salty suggestions
Необходими продукти:
- 1 ½ ч.ч. лимец
- 3 ч.ч. вода
- 200 гр. гъби, едро нарязани
- 250гр. броколи
- 2-3 с.л. пармезан, настърган
- 3 с.л. растително масло
- 2 щипки сол
- сушени зеленчуци
- черен пипер
Необходими продукти:
- 1 ½ ч.ч. лимец
- 3 ч.ч. вода
- 200 гр. гъби, едро нарязани
- 250гр. броколи
- 2-3 с.л. пармезан, настърган
- 3 с.л. растително масло
- 2 щипки сол
- сушени зеленчуци
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- За да приготвите това ястие можете да използвате:
- Кълнове от лимец;
- Лимец, накиснат във вода за минимум 12ч. преди консумацията;
- Сварен лимец, който трябва да оставите да ври на слаб огън при често бъркане с дървена лъжица за около 30 минути.
- Поставете растителното масло в дълбок съд с капак и добавете нарязаните на едро и тънко гъби.
- След като гъбите омекнат и покафенеят, добавете предварително нарязаните и добре измити броколи. Овкусете по желание – в случая ние добавихме 2 щипки сол, черен пипер и сушени зеленчуци. Задушете гъбите и броколите до готовност.
- Когато зеленчуците са готов, добавете към тях лимеца и разбъркайте. Поръсете с пармезан и готово – Вашия бърз и вкусен обяд/вечеря е готов/а.