Лимец с броколи и гъби

Необходими продукти:



  • 1 ½ ч.ч. лимец

  • 3 ч.ч. вода

  • 200 гр. гъби, едро нарязани

  • 250гр. броколи

  • 2-3 с.л. пармезан, настърган

  • 3 с.л. растително масло

  • 2 щипки сол

  • сушени зеленчуци

  • черен пипер

Необходими продукти:



  • 1 ½  ч.ч. лимец

  • 3 ч.ч. вода

  • 200 гр. гъби, едро нарязани

  • 250гр. броколи

  • 2-3 с.л. пармезан, настърган

  • 3 с.л. растително масло

  • 2 щипки сол

  • сушени зеленчуци

  • черен пипер

Начин на приготвяне:



     



  1. За да приготвите това ястие можете да използвате:

  • Кълнове от лимец;

  • Лимец, накиснат във вода за минимум 12ч. преди консумацията;

  • Сварен лимец, който трябва да оставите да ври на слаб огън при често бъркане с дървена лъжица за около 30 минути.

  1. Поставете растителното масло в дълбок съд с капак и добавете нарязаните на едро и тънко гъби.

  2. След като гъбите омекнат и покафенеят, добавете предварително нарязаните и добре измити броколи. Овкусете по желание – в случая ние добавихме 2 щипки сол, черен пипер и сушени зеленчуци. Задушете гъбите и броколите до готовност.

  3. Когато зеленчуците са готов, добавете към тях лимеца и разбъркайте. Поръсете с пармезан и готово – Вашия бърз и вкусен обяд/вечеря е готов/а.

Where to buy