Лимецови мъфини с ленено брашно, риба тон и маслини
Salty suggestions
Съдържание:
- 100гр. брашно от лимец
- 1-2 с.л. ленено брашно
- 100гр. риба тон
- 50гр. зелени маслини, ситно нарязани
- 50гр. царевица, сладка
- 2 яйца
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.ч. кисело мляко
- копър, ситно нарязан
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- сол на вкус
Съдържание:
- 100гр. брашно от лимец
- 1-2 с.л. ленено брашно
- 100гр. риба тон
- 50гр. зелени маслини, ситно нарязани
- 50гр. царевица, сладка
- 2 яйца
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.ч. кисело мляко
- копър, ситно нарязан
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- сол на вкус
Приготовление:
1.В дълбока купа разбивате яйцата, млякото, зехтина и содата.
2. След това към получената смес добавете брашното от лимец и лененото брашно, като непрекъснато бъркате с дървена лъжца, докато се получи хомогенна смес. Прибавете ситно нарязаната риба тон, предварително обезкостените, нарязани на много ситни парченца маслини, копъра и царевица. Трябва да получите водно тесто, като за кекс.
3. Във всяко гнездо на формата за мъфини сложете по една хартиена кошничка. Не пълните формите догоре, а приблизително на ¾. Целта е мъфина да не прелее при печене и да се изпече добре.
4. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 20-25 минути. След като изстинат, мъфините са готови за консумация.