Лимецови мъфини с ленено брашно, риба тон и маслини

Съдържание:



  • 100гр. брашно от лимец

  • 1-2 с.л. ленено брашно

  • 100гр. риба тон

  • 50гр. зелени маслини, ситно нарязани

  • 50гр. царевица, сладка

  • 2 яйца

  • 2 с.л. зехтин

  • 1 ч.ч. кисело мляко

  • копър, ситно нарязан

  • 1/2 ч.л. сода за хляб

  • сол на вкус

Съдържание:



  • 100гр. брашно от лимец

  • 1-2 с.л. ленено брашно

  • 100гр. риба тон

  • 50гр. зелени маслини, ситно нарязани

  • 50гр. царевица, сладка

  • 2 яйца

  • 2 с.л. зехтин

  • 1 ч.ч. кисело мляко

  • копър, ситно нарязан

  • 1/2 ч.л. сода за хляб

  • сол на вкус

 Приготовление:



 



1.В дълбока купа разбивате яйцата, млякото, зехтина и содата.



2. След това към получената смес добавете брашното от лимец и лененото брашно, като непрекъснато бъркате с дървена лъжца, докато се получи хомогенна смес. Прибавете ситно нарязаната риба тон, предварително обезкостените, нарязани на много ситни парченца маслини, копъра и царевица. Трябва да получите водно тесто, като за кекс.



3. Във всяко гнездо на формата за мъфини сложете по една хартиена кошничка. Не пълните формите догоре, а приблизително на ¾. Целта е мъфина да не прелее при печене и да се изпече добре.



4. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 20-25 минути. След като изстинат, мъфините са готови за консумация.

Where to buy