Пълнозърнест хляб със слънчогледови семки

Продукти:



  • 2 1/2 ч. ч. прясно смляно пълнозърнесто брашно от лимец

  • 1/2 ч.ч. фини овесени ядки

  • 1 кисело мляко

  • 1 ч. л. сода бикарбонат

  • 1 ч. л. оцет

  • 2 яйца

  • 1 суп. л. олио

  • 50гр. обелени слънчогледови семки

  • 1 ч.л. сол

Продукти:



  • 2 1/2  ч. ч. прясно смляно пълнозърнесто брашно от лимец

  • 1/2 ч.ч. фини овесени ядки

  • 1 кисело мляко

  • 1 ч. л. сода бикарбонат

  • 1 ч. л. оцет

  • 2 яйца

  • 1 суп. л. олио

  • 50гр. обелени слънчогледови семки

  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:



  1. В купа се смесват киселото мляко, содата и оцетът.

  2. След като сместа шупне се прибавят и останалите продукти.

  3. Обърква се добре докато се получи тесто като за кекс.

  4. Изсипва се във формичка и се поръсва с малко овесени ядки и слънчогледови семки. Пече се 60 мин. на 200°С в предварително загрята фурна.

Where to buy