Пълнозърнест хляб със слънчогледови семки
Bread
Продукти:
- 2 1/2 ч. ч. прясно смляно пълнозърнесто брашно от лимец
- 1/2 ч.ч. фини овесени ядки
- 1 кисело мляко
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч. л. оцет
- 2 яйца
- 1 суп. л. олио
- 50гр. обелени слънчогледови семки
- 1 ч.л. сол
Продукти:
- 2 1/2 ч. ч. прясно смляно пълнозърнесто брашно от лимец
- 1/2 ч.ч. фини овесени ядки
- 1 кисело мляко
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч. л. оцет
- 2 яйца
- 1 суп. л. олио
- 50гр. обелени слънчогледови семки
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- В купа се смесват киселото мляко, содата и оцетът.
- След като сместа шупне се прибавят и останалите продукти.
- Обърква се добре докато се получи тесто като за кекс.
- Изсипва се във формичка и се поръсва с малко овесени ядки и слънчогледови семки. Пече се 60 мин. на 200°С в предварително загрята фурна.