Пълнени тиквички с лимец и гъби
Main dishes Salty suggestions
Продукти:
- 4 средно големи тиквички
- 250 гр. печурки
- 200 гр. шунка
- 1 морков
- 2 домата
- 2 стръка копър
- 1 морков
- 1 ч. ч. лимец (200 гр)
- 3 с. л. олио
- 1 ч.ч. вода
- вегета
- черен пипер
- сол
Продукти:
- 4 средно големи тиквички
- 250 гр. печурки
- 200 гр. шунка
- 1 морков
- 2 домата
- 2 стръка копър
- 1 морков
- 1 ч. ч. лимец (200 гр)
- 3 с. л. олио
- 1 ч.ч. вода
- вегета
- черен пипер
- сол
Приготовление:
1) Тиквичките се режат на две части по дължина, а вътрешността им се издълбава с помощта на малка лъжичка.
2) Гъбите (250гр.) се нарязват наситно и се задушават в олиото (3 с.л.). След като омекнат, към тях се добавя предварително сварения лимец (1 ч.ч.), част от сърцевината на тиквичките, нарязана на ситно, копъра и солта. Бъркайте за около 5 минути.
3) След това добавете ситно нарязаната шунка, вегетата и посолете на вкус.
4) Когато сместа е готова напълнете разполовените тиквички. Лодките се нареждат в тава, в която се налива (1 с.л.) олио и вода (1 ч.ч.).
5) Ястието се пече в предварително загрята фурна при 200 °С за около 30 мин. След като водата се изпари, тиквичките се заливат със сос, приготвен от остатъка на тиквичките и два настъргани домата, които са предварително пасирани. Пекат се още 10 минути.
Можете да поднасете тиквичките топли и охладени – и в двата случая са вкусни.