Пълнени тиквички с лимец и гъби

Продукти:



  • 4 средно големи тиквички

  • 250 гр. печурки

  • 200 гр. шунка

  • 1 морков

  • 2 домата

  • 2 стръка копър

  • 1 морков

  • 1 ч. ч. лимец (200 гр)

  • 3 с. л. олио

  • 1 ч.ч. вода

  • вегета

  • черен пипер

  • сол

Продукти:



  • 4 средно големи тиквички

  • 250 гр. печурки

  • 200 гр. шунка

  • 1 морков

  • 2 домата

  • 2 стръка копър

  • 1 морков

  • 1 ч. ч. лимец (200 гр)

  • 3 с. л. олио

  • 1 ч.ч. вода

  • вегета

  • черен пипер

  • сол

Приготовление:



1)    Тиквичките се режат на две части по дължина, а вътрешността им се издълбава с помощта на малка лъжичка.



2)    Гъбите (250гр.) се нарязват наситно и се задушават в олиото (3 с.л.). След като омекнат, към тях се добавя предварително сварения лимец (1 ч.ч.), част от сърцевината на тиквичките, нарязана на ситно, копъра и солта. Бъркайте за около 5 минути.



3)    След това добавете ситно нарязаната шунка, вегетата и посолете на вкус.



4)    Когато сместа е готова напълнете разполовените тиквички. Лодките се нареждат в тава, в която се налива (1 с.л.) олио и вода (1 ч.ч.).



5)    Ястието се пече в предварително загрята фурна при 200 °С за около 30 мин. След като водата се изпари, тиквичките се заливат със сос, приготвен от остатъка на тиквичките и два настъргани домата, които са предварително пасирани. Пекат се още 10 минути.



 



Можете да поднасете тиквичките топли и охладени – и в двата случая са вкусни.

Where to buy