Ризото от лимец със зеленчуци
Main dishes Salty suggestions
Продукти:
- 1 ч.ч. зърна лимец
- 1 морков
- 1 тиквичка
- 100 г. печурки
- сол
- черен пипер
- 2 с.л. олио
- магданоз
- 3 ч.ч. вода
Подукти:
- Лимецът (1 ч.ч.) се залива с част от загрятата предварително водата и се кипва. Постепенно се добавя от водата и се бърка. Трябва да поеме цялата течност.
- Морковът се настъргва на ситното ренде. Тиквичкaтa се нарязва на кубчета, гъбите (100 г) на малки парченца. Зеленчуците се задушават в нагорещеното олио. Посоляват се и се подправят с черния пипер. Смесват се с лимеца.
- Ризотото от лимец се поставя във форма с пръстен. Натъпква се добре и се слага в кръгла чиния. Пръстенът се маха. По краищата на ястието се нареджат тънки ивички бланширана тиквичка за по-ефектна визия.
Как да приготвите бланшираните тиквички:
- Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки ивички.
- Кипнете вода в тенджара и потопете тиквичките за 30 секунди в нея, докато леко омекнат.
- Отцедете ги и декорирайте по Ваша преценка.