Ризото от лимец със зеленчуци

Продукти:



  • 1 ч.ч. зърна лимец

  • 1 морков

  • 1 тиквичка

  • 100 г. печурки

  • сол

  • черен пипер

  • 2 с.л. олио

  • магданоз

  • 3 ч.ч. вода

Продукти:



  • 1 ч.ч. зърна лимец

  • 1 морков

  • 1 тиквичка

  • 100 г. печурки

  • сол

  • черен пипер

  • 2 с.л. олио

  • магданоз

  • 3 ч.ч. вода

Подукти:



  1. Лимецът (1 ч.ч.) се залива с част от загрятата предварително водата и се кипва. Постепенно се добавя от водата и се бърка. Трябва да поеме цялата течност.

  2. Морковът се настъргва на ситното ренде. Тиквичкaтa се нарязва на кубчета, гъбите (100 г) на малки парченца. Зеленчуците се задушават в нагорещеното олио. Посоляват се и се подправят с черния пипер. Смесват се с лимеца.

  3. Ризотото от лимец се поставя във форма с пръстен. Натъпква се добре и се слага в кръгла чиния. Пръстенът се маха. По краищата на ястието се нареджат тънки ивички бланширана тиквичка за по-ефектна визия.

Как да приготвите бланшираните тиквички:



  • Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки ивички.

  • Кипнете вода в тенджара и потопете тиквичките за 30 секунди в нея, докато леко омекнат.

  • Отцедете ги и декорирайте по Ваша преценка.

Where to buy