Палачинки с брашно от Лимец

Съдържание:



  • 1 1/2 ч. ч. пресято брашно от Лимец

  • 2 суп. л. захар (мед или кафява захар)

  • 1 суп. л. бакпулвер

  • ¼ ч. л. сол

  • 2 големи яйца

  • 1 ч. ч. прясно мляко

  • 4 суп. л. чисто масло

Съдържание:



  • 1 1/2 ч. ч. пресято брашно от Лимец

  • 2 суп. л. захар (мед или кафява захар)

  • 1 суп. л. бакпулвер

  • ¼ ч. л. сол

  • 2 големи яйца

  • 1 ч. ч. прясно мляко

  • 4 суп. л. чисто масло

 



Приготовление:



  1. Загрейте тиган на средна температура.

  2. Смесете всички сухи съставки в голям стъклен съд.

  3. С помощта на миксер разбийте млякото и яйцата до получаването на еднородна смес.

  4. Разтопете маслото и оставете настрани.

  5. Към сухата смес  прибавете разбитите с мляко яйца и разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес .

  6. Изсипете разтопеното масло в сместа за палачинки. Оформете ги с помощта на шпатула.

  7. Поставете малко количество мазнина в тигана и започнете печенето на палачинки.

  8. Използвайте 1/4 ч. ч. като мярка за една палачинка.

Where to buy