Палачинки с брашно от Лимец
Breakfast Cakes and desserts
Съдържание:
- 1 1/2 ч. ч. пресято брашно от Лимец
- 2 суп. л. захар (мед или кафява захар)
- 1 суп. л. бакпулвер
- ¼ ч. л. сол
- 2 големи яйца
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 4 суп. л. чисто масло
Съдържание:
- 1 1/2 ч. ч. пресято брашно от Лимец
- 2 суп. л. захар (мед или кафява захар)
- 1 суп. л. бакпулвер
- ¼ ч. л. сол
- 2 големи яйца
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 4 суп. л. чисто масло
Приготовление:
- Загрейте тиган на средна температура.
- Смесете всички сухи съставки в голям стъклен съд.
- С помощта на миксер разбийте млякото и яйцата до получаването на еднородна смес.
- Разтопете маслото и оставете настрани.
- Към сухата смес прибавете разбитите с мляко яйца и разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес .
- Изсипете разтопеното масло в сместа за палачинки. Оформете ги с помощта на шпатула.
- Поставете малко количество мазнина в тигана и започнете печенето на палачинки.
- Използвайте 1/4 ч. ч. като мярка за една палачинка.