Мъфини от лимец със сирене, маслини и риган

Продукти:



  • 2 ч. брашно от лимец

  • 2 ч. + 2 с.л. кисело мляко

  • 1 ч.л. сода

  • 2 яйца

  • 3-4 с.л. олио

  • 1 ½ ч. натрошено сирене

  • 2 с.л. риган

  • 20 бр. маслини

Продукти:



  • 2 ч. брашно от лимец

  • 2 ч. + 2 с.л. кисело мляко

  • 1 ч.л. сода

  • 2 яйца

  • 3-4 с.л. олио

  • 1 ½ ч. натрошено сирене

  • 2 с.л. риган

  • 20 бр. маслини

 Начин на приготвяне:



  1. Яйцата се разбиват в купа с миксер, докато станат на пяна.

  2. Към тях се прибавят олиото и киселото мляко с разтворена в него 1 ч.л. сода.

  3. Отново се  разбърква с миксер, след което към сместа постепенно и при непрекъснато бъркане с лъжица, докато се смеси хубаво с всички продукти, се изсипва брашното от лимец.

  4. Накрая се прибавят ригана, сиренето и нарязаните маслини.  

  5. Сместа се разпраделя във формите за мъфини.

  6. Мъфините се пекат на 180 градуса около 30-35 минути.

Where to buy