Солен лимецов кейк с морков и тиквичка
Salty suggestions
Продукти:
- 2 ч. брашно от лимец
- 3 яйца
- 200 гр. кисело мляко
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 50 гр. овесени трици
- 200 гр. сирене
- 4-5 с.л. олио
- 1 едро настърган морков
- ½ едро настъргана тиквичка (средна по големина)
Продукти:
- 2 ч. брашно от лимец
- 3 яйца
- 200 гр. кисело мляко
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 50 гр. овесени трици
- 200 гр. сирене
- 4-5 с.л. олио
- 1 едро настърган морков
- ½ едро настъргана тиквичка (средна по големина)
Начин на приготвяне:
- В купа се смесват яйцата, киселото мляко, содата и олиото. Разбъркват се хубаво с миксер.
- Добавят се брашното и триците, и отново се разбърква с миксер.
- Добавят се моркова, тиквичката и натрошеното сирене. Сместа се разбърква с лъжица, докато всичко се омеси добре.
- Тестото се изсипва в предварително намаслена тава или форма за кейк.
- Пече се 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се извади от фурната, кейкът се оставя да постои 10 минути във формата и тогава се изважда. Оставя се да се охлади напълно.