Солен лимецов кейк с морков и тиквичка

Продукти:



  • 2 ч. брашно от лимец

  • 3 яйца

  • 200 гр. кисело мляко

  • 1 ч. л. сода бикарбонат

  • 50 гр. овесени трици

  • 200 гр. сирене

  • 4-5 с.л. олио

  • 1 едро настърган морков

  • ½ едро настъргана тиквичка (средна по големина)

Продукти:



  • 2 ч. брашно от лимец

  • 3 яйца

  • 200 гр. кисело мляко

  • 1 ч. л. сода бикарбонат

  • 50 гр. овесени трици

  • 200 гр. сирене

  • 4-5 с.л. олио

  • 1 едро настърган морков

  • ½  едро настъргана тиквичка (средна по големина)

 Начин на приготвяне:



  1. В купа се смесват яйцата, киселото мляко, содата и олиото. Разбъркват се хубаво с миксер.

  2. Добавят се брашното и триците, и отново се разбърква с миксер.

  3. Добавят се моркова, тиквичката и натрошеното сирене. Сместа се разбърква с лъжица, докато всичко се омеси добре. 

  4. Тестото се изсипва в предварително намаслена тава или форма за кейк.

  5. Пече се 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се извади от фурната, кейкът се оставя да постои 10 минути във формата и тогава се изважда. Оставя се да се охлади напълно.

Where to buy