Гювеч със свинско месо, лимец и зеленчуци

Продукти:



  • 500гр. свинска плешка (без кост)

  • 1 ч.ч. лимец

  • 3 средно големи тиквички

  • 350 - 400гр. картофи

  • 2 моркова

  • 2 средно големи глави лук

  • 2 домата

  • 3 яйца

  • 2 ч.ч. вода

  • 2 с.л. олио

  • сол, черен пипер, червен пипер и чубрица на вкус

Продукти:



  • 500гр. свинска плешка (без кост)

  • 1  ч.ч. лимец

  • 3 средно големи тиквички

  • 350 - 400гр. картофи

  • 2 моркова

  • 2 средно големи глави лук

  • 2 домата

  • 3 яйца

  • 2 ч.ч. вода

  • 2 с.л. олио

  • сол, черен пипер, червен пипер и чубрица на вкус

 Начин на приготвяне:



  1. За да приготвите гювеча можете да използвате:

-          Кълнове от лимец;



-          Лимец, накиснат във вода за минимум 12ч. преди консумацията;



-          Сварен лимец, който трябва да оставите да ври на слаб огън при често бъркане с дървена лъжица за не по-малко от 30 мин.



  1. Предварително сварете месото, нарязано на средно големи парчета, и го наредете по дъното на глинен гювеч.

  2. Върху него пставете лимеца, както и нарязаните на едро лук, моркови, тиквички и картофи.

  3. След това настържете доматите и подправете със сол, черен пипер и чубрица на вкус.

  4. Залейте зеленчуците и месото с 2 ч.ч. вода, добавете олио и захлупете с капак. Пече гювеча на фурна около 2 часа на среден огън.

  5. След като ястието е готов, счупете 3 яйца върху гювеча и го върнете за още 10 минути във фурната.

Добър апетит!

Where to buy