Кошнички с пълнеж от крема сирене и маслини

Продукти:



За тестото:



  • 2 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец

  • 1 яйце

  • 125 г.краве масло

  • 2 с.л. кисело мляко

  • 1 бакпулвер

  • щипка сол



Продукти:



За тестото:



  • 2 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец

  • 1 яйце

  • 125 г.краве масло

  • 2 с.л. кисело мляко

  • 1 бакпулвер

  • щипка сол

За пълнежа:



  • ½ опаковка крема сирене

  • 3 - 4 с.л. заквасена сметана

  • 3 с.л. кисело мляко

  • 100-150 г.сирене

  • маслини, нарязани на ситно

  • копър

 Начин на приготвяне:



1) Разбийте яйцето и маслото с помощта на миксер до получаването на хомогенна смес.



2) След това добавете брашното от лимец, бакпулвера, киселото мляко и щипка сол. Разбъркайте добре.



3) От полученото тесто оформете малки топчета с големината на лешник и ги поставете в предварително намазнени малки къдрави формички, като разточите тестото с помощта на пръстите си по стените на формичката. Целта е кошничката да остане куха, за да можете след като я изпечете, да добавите пълнеж в нея.



4) Печете кошничките при предварително загрята фурна на 220 °С до готовност.



Още докато са топли, кошничките се изваждат от формичките и се оставят да изстинат.



5) Смесете кремата сирене с киселото мляко, заквасената сметана, сиренето, ситно нарязания копър и маслините. Разбъркайте добре. Добавете получената смес като пънеж за кошничките. *



 * Като пълнеж за кошничките можете да използвате и други салати по избор – напр. руска салата, катък с пипер, салата с ролца от раци, и др.

Where to buy