Кошнички с пълнеж от крема сирене и маслини
Salty suggestions
Продукти:
За тестото:
- 2 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец
- 1 яйце
- 125 г.краве масло
- 2 с.л. кисело мляко
- 1 бакпулвер
- щипка сол
Продукти:
За тестото:
- 2 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец
- 1 яйце
- 125 г.краве масло
- 2 с.л. кисело мляко
- 1 бакпулвер
- щипка сол
За пълнежа:
- ½ опаковка крема сирене
- 3 - 4 с.л. заквасена сметана
- 3 с.л. кисело мляко
- 100-150 г.сирене
- маслини, нарязани на ситно
- копър
Начин на приготвяне:
1) Разбийте яйцето и маслото с помощта на миксер до получаването на хомогенна смес.
2) След това добавете брашното от лимец, бакпулвера, киселото мляко и щипка сол. Разбъркайте добре.
3) От полученото тесто оформете малки топчета с големината на лешник и ги поставете в предварително намазнени малки къдрави формички, като разточите тестото с помощта на пръстите си по стените на формичката. Целта е кошничката да остане куха, за да можете след като я изпечете, да добавите пълнеж в нея.
4) Печете кошничките при предварително загрята фурна на 220 °С до готовност.
Още докато са топли, кошничките се изваждат от формичките и се оставят да изстинат.
5) Смесете кремата сирене с киселото мляко, заквасената сметана, сиренето, ситно нарязания копър и маслините. Разбъркайте добре. Добавете получената смес като пънеж за кошничките. *
* Като пълнеж за кошничките можете да използвате и други салати по избор – напр. руска салата, катък с пипер, салата с ролца от раци, и др.