Соден хляб от Лимец
Bread
Продукти:
- 3 ч. ч. прясно смляно пълнозърнесто брашно от Лимец
- 1 кисело мляко
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч. л. оцет
- 2 яйца
- 1 суп. л. олио
- 2 суп. л. белен сусам
- 2 суп. л. просо
- 2 суп. л. ленено семе
- 1 ч.л. сол
Продукти:
- 3 ч. ч. прясно смляно пълнозърнесто брашно от Лимец
- 1 кисело мляко
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч. л. оцет
- 2 яйца
- 1 суп. л. олио
- 2 суп. л. белен сусам
- 2 суп. л. просо
- 2 суп. л. ленено семе
- 1 ч.л. сол
Приготовление:
- В купа се смесват киселото мляко, содата и оцетът.
- След като сместа шупне се прибавят и останалите продукти.
- Обърква се добре докато се получи тесто като за кекс.
- Изсипва се във формичка и се пече 60 мин. на 200°С в предварително загрята фурна.
Препоръка: След смилане е препоръчително брашното да бъде пресято на едро сито за да се отстранят евентуалните останки от люспи.