Соден хляб от Лимец

Продукти:



  • 3 ч. ч. прясно смляно пълнозърнесто брашно от Лимец

  • 1 кисело мляко

  • 1 ч. л. сода бикарбонат

  • 1 ч. л. оцет

  • 2 яйца

  • 1 суп. л. олио

  • 2 суп. л. белен сусам

  • 2 суп. л. просо

  • 2 суп. л. ленено семе

  • 1 ч.л. сол

Продукти:



  • 3 ч. ч. прясно смляно пълнозърнесто брашно от Лимец

  • 1 кисело мляко

  • 1 ч. л. сода бикарбонат

  • 1 ч. л. оцет

  • 2 яйца

  • 1 суп. л. олио

  • 2 суп. л. белен сусам

  • 2 суп. л. просо

  • 2 суп. л. ленено семе

  • 1 ч.л. сол

Приготовление:



  1. В купа се смесват киселото мляко, содата и оцетът.

  2. След като сместа шупне се прибавят и останалите продукти.

  3. Обърква се добре докато се получи тесто като за кекс.

  4. Изсипва се във формичка и се пече 60 мин. на 200°С в предварително загрята фурна.

Препоръка:  След смилане  е препоръчително брашното да бъде пресято на едро сито за да се отстранят евентуалните останки от люспи.

Where to buy