Пълнени чушки с Лимец
Main dishes Salty suggestions
Продукти
- 200 гр. лимец (1/3 от количеството може да се замести с ориз)
- чушки (около 10 големи)
- 2 моркова
- 1 глава кромид лук
- 1 стрък праз – бялата част
- 2 червени домата
- 100 мл олио
- ½ връзка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Продукти
- 200 гр. лимец (1/3 от количеството може да се замести с ориз)
- чушки (около 10 големи)
- 2 моркова
- 1 глава кромид лук
- 1 стрък праз – бялата част
- 2 червени домата
- 100 мл олио
- ½ връзка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Лимецът се сварявя до полуготово състояние (за около 25 мин.).
- В отделен съд в олиото се задушават ситно нарязаните моркови, прибавят се празът и лукът и веднага се добавя полусвареният лимец. Добавят се нарязаните наситно домати и се овкусява с подправките.
- Предварително почистените от семки чушки се намазват отвътре с 1 суп.л олио овкусено с черен пипер и малко сол.
- Пълнят се с готовата смес подредени в съда за печене и се заливат с вода до средата на чушките.
- Покриват се с фолио и се пекат на 220°С около 40-50 мин, след което фолиото се отстранява и се допичат до готовност още 40 мин.