Пълнени чушки с Лимец

Продукти



  • 200 гр. лимец (1/3 от количеството може да се замести с ориз)

  • чушки (около 10 големи)

  • 2 моркова

  • 1 глава кромид лук

  • 1 стрък праз – бялата част

  • 2 червени домата

  • 100 мл олио

  • ½ връзка магданоз

  • сол и черен пипер на вкус

 



Продукти



  • 200 гр. лимец (1/3 от количеството може да се замести с ориз)

  • чушки (около 10 големи)

  • 2 моркова

  • 1 глава кромид лук

  • 1 стрък праз – бялата част

  • 2 червени домата

  • 100 мл олио

  • ½ връзка магданоз

  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:



  1. Лимецът се сварявя до полуготово състояние (за около 25 мин.).

  2. В отделен съд в олиото се задушават ситно нарязаните моркови, прибавят се празът и лукът и веднага се добавя полусвареният лимец. Добавят се нарязаните наситно домати и се овкусява с подправките.

  3. Предварително почистените от семки чушки се намазват отвътре с 1 суп.л олио овкусено с черен пипер и малко сол. 

  4. Пълнят се с готовата смес подредени в съда за печене и се заливат с вода до средата на чушките.

  5. Покриват се с фолио и се пекат на 220°С около 40-50 мин, след което фолиото се отстранява и се допичат до готовност още 40 мин.

Where to buy