Мусака от лимец и спанак

Продукти:



  • 200 гр. Лимец

  • 500 гр. спанак

  • 1 морков

  • 1 връзка зелен лук

  • ½ връзка магданоз

  • ½ връзка джоджен

  • 100 гр. краве сирене

  • 1 яйце

  • 100 мл прясно мляко

 



Продукти:



  • 200 гр. лимец

  • 500 гр. спанак

  • 1 морков

  • 1 връзка зелен лук

  • ½ връзка магданоз

  • ½ връзка джоджен

  • 100 гр. краве сирене

  • 1 яйце

  • 50 мл прясно мляко

  • сол, черен и червен пипер на вкус

 За заливката:



  • 4 яйца

  • 1 ч.л. брашно

  • 3-4 суп.л. кисело мляко

  • 100 мл прясно мляко

  • щипка сода бикарбонат

 Приготовление:



  1. В олио се задушават първо морковът, а после и лукът и спанакът (леко посолен), разбърква се след омекване на спанака и се прибавя предварително сварен до полуготовност лимец. Обърква се добре, сваля се от котлона и се добавя 1 ч.ч. студена вода.

  2. В отделен съд се настъргва сиренето. Разбърква се заедно с 1 разбито яйце и 50 мл прясно мляко и се смесва с горната смес.

  3. Пече се в загрята до 220°С около 40 мин., докато течността се изпари.

  4. Залива се с предварително смесените продукти за заливка и се пече още около 10 мин. до леко зачервяване. Сервира се с кисело мляко.

Where to buy