Бърза баница с Лимец
Salty suggestions
- Продукти:
- 310 г прясно смляно пълнозърнесто брашно от Лимец
- 2 яйца
- 230 г кисело мляко
- 6 г сода бикарбонат
- 2 щипки хималайска сол
- 120 г сирене натрошено (добре узряло)
- 100 мл олио
- сусам за поръсване
Продукти:
- 310 г прясно смляно пълнозърнесто брашно от Лимец
- 2 яйца
- 230 г кисело мляко
- 6 г сода бикарбонат
- 2 щипки хималайска сол
- 120 г сирене натрошено (добре узряло)
- 100 мл олио
- сусам за поръсване
Приготовление:
- Едното яйце и белтъкът на второто се разбиват с миксер, като постепенно се добавят брашното със солта, киселото мляко със содата, олиото и съвсем накрая се добавя сиренето.
- Получава се гъста смес, която се прехвърля в предварително намазана с олио и поръсена с брашно тавичка (правоъгълна форма за предпочитане за лесно нарязване).
- Намазва се с жълтъка и се поръсва със семена сусам. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.
- Това е чудесна закуска и е още по-вкусна за консумация с айрян или кисело мляко!