Бърза баница с Лимец

  1. Продукти:

  • 310 г прясно смляно пълнозърнесто брашно от Лимец

  • 2 яйца

  • 230 г кисело мляко

  • 6 г сода бикарбонат

  • 2 щипки хималайска сол

  • 120 г сирене натрошено (добре узряло)

  • 100 мл олио

  • сусам за поръсване

Продукти:



  • 310 г прясно смляно пълнозърнесто брашно от Лимец

  • 2 яйца

  • 230 г кисело мляко

  • 6 г сода бикарбонат

  • 2 щипки хималайска сол 

  • 120 г сирене натрошено (добре узряло)

  • 100 мл олио 

  • сусам за поръсване

Приготовление:



  1. Едното яйце и белтъкът на второто се разбиват с миксер, като постепенно се добавят брашното със солта, киселото мляко със содата, олиото и съвсем накрая се добавя сиренето.

  2. Получава се гъста смес, която се прехвърля в предварително намазана с олио и поръсена с брашно тавичка (правоъгълна форма за предпочитане за лесно нарязване).

  3. Намазва се с жълтъка и се поръсва със семена сусам. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 минути.

  4. Това е чудесна закуска и е още по-вкусна за консумация с айрян или кисело мляко!

Where to buy