Соленки с Лимец
Salty suggestions
Продукти:
- 1 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно от Лимец
- 1 ч.ч. смлени овесени ядки
- 2 яйца
- 125 гр. сирене (настъргано)
- 125 гр. кашкавал (настърган)
- 125 гр. краве масло (настъргано)
- 1 бакпулвер
- 150 мл прясно мляко
- чубрица
- ким
Продукти:
- 1 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно от Лимец
- 1 ч.ч. смлени овесени ядки
- 2 яйца
- 125 гр. сирене (настъргано)
- 125 гр. кашкавал (настърган)
- 125 гр. краве масло (настъргано)
- 1 бакпулвер
- 150 мл прясно мляко
- чубрица
- ким
Приготовление:
- Смесват се брашното, овесените ядки и бакпулвера.
- Едното яйце се разбира с прясното мляко.
- Сухата и мократа смес се объркват добре и с помощта на дървена лъжица се добавят настърганите сирене, кашкавал и краве масло.
- Омесва се немного твърдо тесто, което се разделя на 4 топки. Всяка топка се овкусява с ким и чубрица на вкус, след което престоява в хладилник за 1-2 часа обвита в тънко фолио.
- Топките се разточват и се режат с формички по желание. Намазват се с жълтъка на второто яйце.
- Пекат се в тава застлана с пергаментова хартия се на 220 градуса до зачервяване (за 10-15 мин.)