Соленки с Лимец

Продукти:



  • 1 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно от Лимец

  • 1 ч.ч. смлени овесени ядки

  • 2 яйца

  • 125 гр. сирене (настъргано)

  • 125 гр. кашкавал (настърган)

  • 125 гр. краве масло (настъргано)

  • 1 бакпулвер

  • 150 мл прясно мляко

  • чубрица

  • ким

Продукти:



  • 1 ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно от Лимец

  • 1 ч.ч. смлени овесени ядки

  • 2 яйца

  • 125 гр. сирене (настъргано)

  • 125 гр. кашкавал (настърган)

  • 125 гр. краве масло (настъргано)

  • 1 бакпулвер

  • 150 мл прясно мляко

  • чубрица

  • ким

 Приготовление:



  1. Смесват се брашното, овесените ядки и бакпулвера.

  2. Едното яйце се разбира с прясното мляко.

  3. Сухата и мократа смес се объркват добре и с помощта на дървена лъжица се добавят настърганите сирене, кашкавал и краве масло.

  4. Омесва се немного твърдо тесто, което се разделя на 4 топки. Всяка топка се овкусява с ким и чубрица на вкус, след което престоява в хладилник за 1-2 часа обвита в тънко фолио.

  5. Топките се разточват и се режат с формички по желание. Намазват се с жълтъка на второто яйце.

  6. Пекат се в тава застлана с пергаментова хартия се на 220 градуса до зачервяване (за 10-15 мин.)

Where to buy