Солен кекс с пармезан
Salty suggestions
Продукти:
- 3 ч.ч. пълнозърнесто брашно от Лимец
- 2 яйца
- 1 кисело мляко
- 2 с.л. пармезан
- 20гр. маслини
- 20гр. сушени домати
- 20гр. суджук или друг вид колбас по желание
- 1/2 бакпулвер
- 1 с.л. риган
- 1 к.ч. олио
- 1/2 ч.л. сол
Продукти:
- 3 ч.ч. пълнозърнесто брашно от Лимец
- 2 яйца
- 1 кисело мляко
- 2 с.л. пармезан
- 20гр. маслини
- 20гр. сушени домати
- 20гр. суджук или друг вид колбас по желание
- 1/2 бакпулвер
- 1 с.л. риган
- 1 к.ч. олио
- 1/2 ч.л. сол
Приготовление
- Разбийте яйцата, млякото, олиото, солта, ригана и бакпулвера в дълбок съд .
- След това към получената смес добавете брашното от лимец, като непрекъснато бъркате с дървена лъжца, докато се получи хомогенна смес. Накрая добавяте нарязаните на дребно маслини, сушени домати, пармезан и суджук.
- Поставете получената смес в предварително намазнена и набрашнена форма за кекс. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 35-40 минути.