Гризини от лимец и елда
Salty suggestions
Продукти:
- 1 ч.ч. брашно от лимец
- 1/2 ч.ч. брашно от елда
- 80 гр. краве масло
- 150 гр. кашкавал
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. мащерка
- 1/2 ч.ч. студена вода
Продукти:
- 1 ч.ч. брашно от лимец
- 1/2 ч.ч. брашно от елда
- 80 гр. краве масло
- 150 гр. кашкавал
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. мащерка
- 1/2 ч.ч. студена вода
Начин на приготвяне:
- В купа се разбъркват брашното от лимец, брашното от елда, бакпулвера, мащерката и нарязаното на кубчета масло (маслото не трябва да е разтопено).
- Прибавят се ситно настърганият кашкавал и водата.
- Замесва се тесто, което се оставя да почине около 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
- От тестото се разточват две тънки кори.
- Всяка кора се нарязва на дълги тънки ленти, които леко се усукват.
- Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, върху пергаментова хартия, за около 10-15 минути.