Гризини от лимец и елда

Продукти:



  • 1 ч.ч. брашно от лимец

  • 1/2 ч.ч. брашно от елда

  • 80 гр. краве масло

  • 150 гр. кашкавал

  • 1/2 ч.л. бакпулвер

  • 1 ч.л. мащерка

  • 1/2 ч.ч. студена вода

Продукти:



  • 1 ч.ч. брашно от лимец

  • 1/2 ч.ч. брашно от елда

  • 80 гр. краве масло

  • 150 гр. кашкавал

  • 1/2 ч.л. бакпулвер

  • 1 ч.л. мащерка

  • 1/2 ч.ч. студена вода

Начин на приготвяне:



  1. В купа се разбъркват брашното от лимец, брашното от елда, бакпулвера, мащерката и нарязаното на кубчета масло (маслото не трябва да е разтопено).

  2. Прибавят се ситно настърганият кашкавал и водата.

  3. Замесва се тесто, което се оставя да почине около 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.

  4. От тестото се разточват две тънки кори.

  5. Всяка кора се нарязва на дълги тънки ленти, които леко се усукват.

  6. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна, върху пергаментова хартия, за около 10-15 минути.

Where to buy