Солени фунийки с лимец

Продукти за 16-18 бр. фунийки:



  • 1 яйце

  • 2 ч.ч. брашно от лимец

  • 1 бакпулвер

  • 1 ч.л. сол

  • 1 к.ч. прясно мляко

  • 100 г краве масло

  • 100 мл олио

Продукти за млечен крем:



  • 100 г краве сирене

  • ½ пакет крема сирене

  • 2 с.л. кисело мляко

  • 1 ч.л. чесън на прах

  • 2 с.л. ситно нарязан копър

  • 1 с.л. ситно нарязан розмарин

Продукти за картофен крем:



  • 1 средно голям картоф – сварен и пасиран

  • 1 яйце – сварено и пасирано

  • 2 с.л. кисело мляко

  • 2 с.л. майонеза

  • 1 ч.л. шарена сол

  • 1 ч.л. чесън на прах

Продукти за 16-18 бр. фунийки:



  •  1  яйце

  • 2 ч.ч. брашно от лимец

  • 1 бакпулвер

  • 1 ч.л. сол

  • 1 к.ч. прясно мляко

  • 100 г краве масло

  • 100 мл олио

 Продукти за млечен крем:



  • 100 г краве сирене

  • ½ пакет крема сирене

  • 2 с.л. кисело мляко

  • 1 ч.л. чесън на прах

  • 2 с.л. ситно нарязан копър

  • 1 с.л. ситно нарязан розмарин

 Продукти за картофен крем:



  • 1 средно голям картоф – сварен и пасиран

  • 1 яйце – сварено и пасирано

  • 2 с.л. кисело мляко

  • 2 с.л. майонеза

  • 1 ч.л. шарена сол

  • 1 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне:



Яйцето се разбива и се смесва с прясното мляко, маслото и олиото. Добавят се брашното, бакпулвера, прясното мляко и солта, и се замесва меко тесто. Тестото се разточва с дебелина 2-3 мм. Нарязва се на ленти с широчина около 2 см, които се навиват около форми за фунийки. Фунийките се нареждат в тава, върху хартия за печене, намазват се с разбито яйце и по желание се наръсват с маково или сусамено семе. Пекат се около 20 минути на 200 градуса. Когото се извадят от фурната се изчаква 5 минути преди да се издърпат от формите за фунийки. Фунийките се пълнят се с млечен или картофен крем, които се приготвят чрез смесване на изброените по-горе продукти.

Where to buy