Фазан с лимец и пащърнак
Main dishes Salty suggestions
Продукти:
- 1 фазан
- 1 ч.ч. лимец
- 2-3 корена пащърнак
- 2-3 моркова
- 2-3 картофа
- 2 глави лук
- 7-8 скилидки чесън
- 1 ч.ч. доматено пюре (или 2 големи обелени и нарязани домата)
- 4 с.л. олио
- подправки: сол, черен пипер, бял пипер, червен пипер, чимен на прах, риган, майорана, дафинов лист
- марината за месото: 1 с. л. вода, 0.5 л бяло вино, 50-60 гр. кромид лук с люспата, 1 дафинов лист, 5-6 зърна черен пипер, 1-2 счукани скилидки чесън, 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- Накиснете лимеца във вода поне за една нощ;
- Оставетенарязаният напорциифазанда престоиоколо 24часав маринатата;
- Сварете в съд под налягане месото за около 40 минути, след което отцедете;
- Овкусете месото с подправките;
- Нарежете всички зеленчуци в желана от вас форма и големина, след което ги поставете заедносфазана и накиснатия лимец в глинен съд (гювеч) и доовкусете;
- Долейте от прецедения бульон, в който е варен фазана, до покриване на всички продукти и печете на 200 градуса около 2 часа.
Продукти:
- 1 фазан
- 1 ч.ч. лимец
- 2-3 корена пащърнак
- 2-3 моркова
- 2-3 картофа
- 2 глави лук
- 7-8 скилидки чесън
- 1 ч.ч. доматено пюре (или 2 големи обелени и нарязани домата)
- 4 с.л. олио
- подправки: сол, черен пипер, бял пипер, червен пипер, чимен на прах, риган, майорана, дафинов лист
- марината за месото: 1 с. л. вода, 0.5 л бяло вино, 50-60 гр. кромид лук с люспата, 1 дафинов лист, 5-6 зърна черен пипер, 1-2 счукани скилидки чесън, 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- Накиснете лимеца във вода поне за една нощ;
- Оставете нарязания на порции фазан да престои около 24 часа в маринатата;
- Сварете в съд под налягане месото за около 40 минути, след което отцедете;
- Овкусете месото с подправките;
- Нарежете всички зеленчуци в желана от вас форма и големина, след което ги поставете заедно с фазана и накиснатия лимец в глинен съд (гювеч) и доовкусете;
- Долейте от прецедения бульон, в който е варен фазана, до покриване на всички продукти и печете на 200 градуса около 2 часа.