Фазан с лимец и пащърнак

Продукти:



  • 1 фазан

  • 1 ч.ч. лимец

  • 2-3 корена пащърнак

  • 2-3 моркова

  • 2-3 картофа

  • 2 глави лук

  • 7-8 скилидки чесън

  • 1 ч.ч. доматено пюре (или 2 големи обелени и нарязани домата)

  • 4 с.л. олио

  • подправки: сол, черен пипер, бял пипер, червен пипер, чимен на прах, риган, майорана, дафинов лист

  • марината за месото: 1 с. л. вода, 0.5 л бяло вино, 50-60 гр. кромид лук с люспата, 1 дафинов лист, 5-6 зърна черен пипер, 1-2 счукани скилидки чесън, 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:




    1. Накиснете лимеца във вода поне за една нощ;

    2. Оставетенарязаният напорциифазанда престоиоколо 24часав маринатата;

    3. Сварете в съд под налягане месото за около 40 минути, след което отцедете;

    4. Овкусете месото с подправките;

    5. Нарежете всички зеленчуци в желана от вас форма и големина, след което ги поставете заедносфазана и накиснатия лимец в глинен съд (гювеч) и доовкусете;

    6. Долейте от прецедения бульон, в който е варен фазана, до покриване на всички продукти и печете на 200 градуса около 2 часа.


Продукти:



  • 1 фазан

  • 1 ч.ч. лимец

  • 2-3 корена пащърнак

  • 2-3 моркова

  • 2-3 картофа

  • 2 глави лук

  • 7-8 скилидки чесън

  • 1 ч.ч. доматено пюре (или 2 големи обелени и нарязани домата)

  • 4 с.л. олио

  • подправки: сол, черен пипер, бял пипер, червен пипер, чимен на прах, риган, майорана, дафинов лист

  • марината за месото: 1 с. л. вода, 0.5 л бяло вино, 50-60 гр. кромид лук с люспата, 1 дафинов лист, 5-6 зърна черен пипер, 1-2 счукани скилидки чесън, 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:



  1. Накиснете лимеца във вода поне за една нощ;

  2. Оставете нарязания на порции фазан да престои около 24 часа в маринатата;

  3. Сварете в съд под налягане месото за около 40 минути, след което отцедете;

  4. Овкусете месото с подправките;

  5. Нарежете всички зеленчуци в желана от вас форма и големина, след което ги поставете заедно с фазана и накиснатия лимец в глинен съд (гювеч) и доовкусете;

  6. Долейте от прецедения бульон, в който е варен фазана, до покриване на всички продукти и печете на 200 градуса около 2 часа.

Where to buy