Ризото с лимец и зеленчуци

Продукти:



  • ½ чаша лимец – накиснат за 12 часа в гореща вода

  • 1 чаша ориз

  • 1 стрък зелен лук

  • 1 морков

  • 1 малка тиквичка

  • 1 зелена пиперка

  • 1 червена пиперка

  • сол и черен пипер на вкус

Продукти:



  • ½ чаша лимец – накиснат за 12 часа в гореща вода

  • 1 чаша ориз

  • 1 стрък зелен лук

  • 1 морков

  • 1 малка тиквичка

  • 1 зелена пиперка

  • 1 червена пиперка

  • сол и черен пипер на вкус

 Начин на приготвяне:



Зеленият лук, морковът (нарязан на кубчета) и оризът се задушават в олио за няколко минути. Добавят се две чаши вода, сол и черен пипер на вкус. Ястието се оставя да ври около 10-15 минути. Малко преди оризът да е напълно сварен се прибавят нарязаната на кубчета тиквичка, нарязаните на ивици пиперки и лимеца. След 2-3 минути ястието е готово.

Where to buy