Лимец с лапад и охлюви

Продукти:



  • 2-3 кг охлюви

  • 1 чаша лимец

  • 2 връзки зелен лук

  • 2 връзки зелен чесън

  • 3-4 връзки лапад

  • 1 връзка джоджен

  • 1 ч.л. червен пипер

  • сол на вкус

Продукти:



  • 2-3 кг охлюви

  • 1 чаша лимец

  • 2 връзки зелен лук

  • 2 връзки зелен чесън

  • 3-4 връзки лапад

  • 1 връзка джоджен

  • 1 ч.л. червен пипер

  • сол на вкус

Начин на приготвяне:



  1. Лимецът се сварява за около 30 минути.

  2. Задушават се в олиото лука и червения пипер. Добавя се лапада.

  3. Охлювите се сваряват и почистват.

  4. Всички продукти се изсипват в тава, осоляват се и се объркват. Поръсват се с джоджен и се слага ½ чаша вода.

  5. Ястието се пече около 20 минути на около 200 градуса.

Where to buy