Агнешко месо със спанак и лимец

Продукти:



  • 1 агнешки бут или плешка

  • 500 гр. спанак (почистен)

  • 100 гр. лимец

  • 50 гр. ориз

  • 200 гр. гъби (ситно нарязани)

  • 1 морков (ситно нарязан)

  • 1 връзка зелен лук

  • 1 връзка магданоз

  • 1 връзка джоджен

  • 4 с.л. олио

  • 1 с.л. червен пипер

  • черен пипер и сол на вкус

 



Продукти:



  • 1 агнешки бут или плешка

  • 500 гр. спанак (почистен)

  • 100 гр. лимец

  • 50 гр. ориз

  • 200 гр. гъби (ситно нарязани)

  • 1 морков (ситно нарязан)

  • 1 връзка зелен лук

  • 1 връзка магданоз

  • 1 връзка джоджен

  • 4 с.л. олио

  • 1 с.л. червен пипер

  • черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:



  1.  Агнешкото месо се намазва с предварително приготвена марината от 2 с.л. олио, 2 с.л. вода, 1 к.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. сух джоджен, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер. Оставя се да престои около 1 час.

  2.  В олиото се задушават лука, моркова, гъбите и спанака.

  3. Прибавят се лимеца и ориза, накрая зелените подправки, червения пипер, черния пипер и солта.

  4. Сместа се залива с вода в съотношение 1:3, прехвърля се в тава, отгоре се слага скара, а върху нея месото.

  5. Тавата се завива с алуминиево фолио.

  6. Ястието се пече 2.5-3 часа на 220 градуса.

Where to buy