Палачинки от лимец

Време за приготвяне: 20 минути
Трудност: Лесно

Съставки за 22-23 бр.:

- 500 мл прясно мляко, или вода

- 250 г пълнозърнесто брашно от лимец (най-добре да е прясно смляно)

- 3 бр. яйца

- 2 щипки сол

- 1 щипка ксилитол

- 2 г ванилия

- 1 с.л. кокосово масло

Начин на приготвяне:

1.  Смесете всички продукти и добре ги омесете/разбийте (може да използвате блендер).

2.  Загрейте тигана на котлона (малко над средно силен котлон). Най-добре е тиганът да е с покритие, което позволява готвене без мазнина. Ако се налага да ползвате мазнина, препоръчваме да е кокосова. В този случай сложете възможното най-малко количество и веднага след разтопяването му го размажете по дъното на тигана (с готварска четка, или с чиста марля).

3.  Преди всяко вземане от сместа за поставяне в тигана, разбъркайте добре - когато брашното е пълнозърнесто, много бързо се утаява на дъното.

4.  Може да намажете палачинката с мед или с мармалад от сливи, или с друго сладко и да добавите орехи или други ядки. Ако обичате комбинацията сладко и солено, може да добавите и сирене.

Откъде да купя