Гофрети с брашно от лимец

  • Гофрети лимец

Бърза и вкусна закуска за малки и големи.

Първите източници за рецепти на вафли датират от преди 2000 години от Китай. Методът на печене и съставките били както при съвременните гофрети, но с допълнително добавени билки в сместта.


Време за приготвяне: 10 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Продукти (за 6 гофрети):

  • 1 ч.ч. прясно смляно брашно от лимец;
  • 2 ч.л. бакпулвер;
  • ½ ч.л. сол;
  • 1 ч.л. захар;
  • 1 с.л. ленено семе;
  • 1 с.л. конопено семе;
  • 1 бр. средно голямо яйце;
  • 1 ч.ч. бадемово мляко;
  • 2 с.л. масло Гхи;

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте яйцето, бадемовото мляко и маслото Гхи.
  2. След това прибавете горе описаните сухи съставки, като разбъркате добре с помощта на миксер до получаването на хомогенна смес.
  3. Изсипете една доза от сместа в предварително загрят гофретник. След 7-8 мин. гофретите са идеално изпечени.

По желание можете да гарнирате както със сладки добавки (мед, плодови сладка и др.), така и със солени такива (крема сирене, масло и др.)

Откъде да купя