Сладкиш с кокосово брашно
Кокосовото брашно чудесен източник на фибри, имависоко съдържание на протеини и не съдържа глутен.
Време за приготвяне: 30 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски
Кокосовото брашно чудесен източник на фибри, имависоко съдържание на протеини и не съдържа глутен.
Време за приготвяне: 30 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Продукти:
- 4 яйца
- 3/4 ч.ч. кафява захар
- ½ ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец
- ½ ч.ч. кокосово брашно
- 1/3 ч.ч. сурово какао на прах
- ¼ ч.л. бакпулвер
- ¼ ч.л. сол
- ¼ ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата и захарта с помощта на кухненски миксер на бавна скоротст, за около 3-4 минути.
- Към получената смес прибавете всички останали сухи съставки, като динамично разбъквате с помощта на дървена лъжица до постигането на хомогенна смес.
- Поставете сместа в предварително намазнена и набрашнена форма за кекс.
- Печете в предсварително загрята до 170C фурна за около 15-20мин.
- Оставете сладкишът да изстине. След около 30 мин. е готов за консумация.