Лимец, приготвен в термос, с чия, мед и канела
Лимецът, залят с вряла вода и оставен за минимум 8ч. в термос, е по-мек и по-приятен на вкус в сравнение със свареня.
Време за приготвяне: за лимеца: 8ч.
за десерта: 1 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски
Сладкиши и десерти
Суровоядски рецепти
Лимецът, залят с вряла вода и оставен за минимум 8ч. в термос, е по-мек и по-приятен на вкус в сравнение със свареня.
Време за приготвяне: за лимеца: 8ч.
за десерта: 1 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Продукти:
- 250гр. лимец (зърно)
- 2 с.л. семена чия
- канела и мед на вкус
- семена и ядки по вкус
Начин на приготвяне:
- Измийте добре лимеца. След това го поставете в термос, залейте го с вряла вода, затворете термоса и осавете за минимум 8ч. Препоръчваме ви да го правите вечер. Така на следващата сутрин сте готови за закуска. *
- На сутринта отсипете водата от термоса и отцедете добре.
- Поставете лимеца в подходяща купичка, прибавете мед, канела, семената чия, ядки и други семена на вкус.
Добър апетит!
* Ако желаете да изпозвате лимеца в салата, супа или като гарнитура за обяд, няма проблем да отстраните водата непосредсвено преди консумация, но не по-късно от 24ч. след поставянето на лимеца в термоса.