Какаов сладкиш с брашно от лимец и тиква

  • Какаов сладкиш с лимецово брашно и тиква

Препоръчваме ви да нарежете тиквата на кубчета.

Време за приготвяне: за тиквата: около 1ч.
за сладкиша: 40 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Продукти:

  • 400гр. тиква - 100гр. настъргана и 300гр. нарязана на ситни кубчета
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 2/3 ч.ч. олио
  • 2 1/2 ч.ч. брашно от лимец
  • 1/2 ч.ч. какао на прах
  • 20гр. натрошени какаови зърна
  • 1бр. ванилия
  • 1бр. бакпулвер

Начин на приготвяне:

  1. Поставете нарязаната на кубчета тиква във тава, покрита с хартия за готвене, и запечете при загрята фурна, докато тиквата омекне.
  2. Междувременно разбийте яйцата, захарта и олиото.
  3. Последователно добавяте брашното от лимец, какаото на прах, ванилията и бакпулвера, като бъркате непрекъснато, докато се получи хомогенна смес.
  4. След това добавете настърганата тиква и отново разбърквате.
  5. Изсипете половината смес в добре намазнена и набрашнена форма за кекс. Посипете със счуканите какаови зърна и изпечените парченца тиква, след което добавете остатъка от какаовата смес.
  6. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 25-35 минути.
Откъде да купя