Какаов сладкиш с брашно от лимец и тиква
Препоръчваме ви да нарежете тиквата на кубчета.
Време за приготвяне: за тиквата: около 1ч.
за сладкиша: 40 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски
Сладкиши и десерти
Препоръчваме ви да нарежете тиквата на кубчета.
Време за приготвяне: за тиквата: около 1ч.
за сладкиша: 40 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Продукти:
- 400гр. тиква - 100гр. настъргана и 300гр. нарязана на ситни кубчета
- 4 яйца
- 1 ч.ч. кафява захар
- 2/3 ч.ч. олио
- 2 1/2 ч.ч. брашно от лимец
- 1/2 ч.ч. какао на прах
- 20гр. натрошени какаови зърна
- 1бр. ванилия
- 1бр. бакпулвер
Начин на приготвяне:
- Поставете нарязаната на кубчета тиква във тава, покрита с хартия за готвене, и запечете при загрята фурна, докато тиквата омекне.
- Междувременно разбийте яйцата, захарта и олиото.
- Последователно добавяте брашното от лимец, какаото на прах, ванилията и бакпулвера, като бъркате непрекъснато, докато се получи хомогенна смес.
- След това добавете настърганата тиква и отново разбърквате.
- Изсипете половината смес в добре намазнена и набрашнена форма за кекс. Посипете със счуканите какаови зърна и изпечените парченца тиква, след което добавете остатъка от какаовата смес.
- Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 25-35 минути.