Лимецови курабийки със сусам
Бързи, лесни и вкуси лимецови курабийки със сусам.
Време за приготвяне: 25 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски
Сладкиши и десерти
Бързи, лесни и вкуси лимецови курабийки със сусам.
Време за приготвяне: 25 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Продукти:
- 1 яйце
- ¼ ч.ч. кисело мляко
- ½ ч.л. амонячна сода
- ½ ч.ч. захар
- 2 с.л. растителна мазнина (слънчогледово, тиквено, гроздово олио или зехтин)
- 1 ч.л. бакпулвер
- 50-70 гр. сусамово семе
- 20 гр. стафиди
- 1 ванилия
- кардамом
- 2 ч.ч. брашно от лимец.
Начин на приготвяне:
- Яйцето и захарта разбивате на пяна.
- Амонячната сода изсипвате при млякото, бъркате докато шупне и добавяте постепенно към яйчената смес.
- При непрекъснато бъркане последователно прибавяте олиото, сусамовото семе, стафидите, ванилията и няколко счукани зърна кардамом.
- Количеството бакпулвер се разбърква с брашното. Прибавят се последни.
- Получава се гъста смес, която може да оформите с помощта на 2 лъжици, шприц или пош. В подходящ съд покрит с хартия за печене се разпределят курабийките и се пекат в загрята фурна на 220°С за около 15 минути.