2 с.л. растителна мазнина (слънчогледово, тиквено, гроздово олио или зехтин)
1 ч.л. бакпулвер
1 сладка и сочна ябълка - настъргана
50 гр. стафиди
1 ванилия
½ ч.л. канела
50 гр. маково семе
2 ½ ч.ч. брашно от лимец
Начин на приготвяне:
Яйцето и захарта разбивате на пяна.
Амонячната сода изсипвате при млякото, бъркате докато шупне и добавяте постепенно към яйчената смес.
При непрекъснато бъркане последователно прибавяте олиото, настърганата ябълка, ванилията, канелата, стафидите и маковото семе.
Количеството бакпулвер се разбърква с брашното. Прибавят се последни.
Получава се гъста смес, която може да оформите с помощта на 2 лъжици, шприц или пош. В подходящ съд покрит с хартия за печене се разпределят курабийките и се пекат в загрята фурна на 220°С за около 15 минути.