Лимецови курабийки с мак

Бързи, лесни и вкуси лимецови курабийки с мак.

Време за приготвяне: 25 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Продукти:
  • 1 яйце
  • ¼ ч.ч. кисело мляко
  • ½ ч.л. амонячна сода
  • 2 с.л. кафява нерафинирана захар
  • 2 с.л. растителна мазнина (слънчогледово, тиквено, гроздово олио или зехтин)
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 сладка и сочна ябълка - настъргана
  • 50 гр. стафиди
  • 1 ванилия
  • ½ ч.л. канела
  • 50 гр. маково семе
  • 2 ½ ч.ч. брашно от лимец

Начин на приготвяне:

  1. Яйцето и захарта разбивате на пяна.
  2. Амонячната сода изсипвате при млякото, бъркате докато шупне и добавяте постепенно към яйчената смес.
  3. При непрекъснато бъркане последователно прибавяте олиото, настърганата ябълка, ванилията, канелата, стафидите и маковото семе.
  4. Количеството бакпулвер се разбърква с брашното. Прибавят се последни.
  5. Получава се гъста смес, която може да оформите с помощта на 2 лъжици, шприц или пош. В подходящ съд покрит с хартия за печене се разпределят курабийките и се пекат в загрята фурна на 220°С за около 15 минути.
Откъде да купя