Шоколадов сладкиш с вишни и череши

Лесна рецепта за сладкиш с череши и вишни.

Време за приготвяне: за плодовете: 2ч.
за сладкиша: 50 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Продукти:

  • 3 ч.ч. вишни
  • 1 ч.ч. череши
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. гореща вода
  • ¾ ч.ч. какао
  • 1 ч.л. ванилия
  • 3 ч.ч. брашно от лимец
  • 1 ¼ ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сол
  • 125 гр. краве масло (оставено на стайна температура)
  • 1 ¼ ч.ч. кафява захар
  • 4 големи яйца
  • 100гр. натрошен/настърган натурален шоколад

Приготовление:    

  1. Измийте вишните и черешите. Остранете костилките и поставете плодовете в съд с похлупак. Поръсете вишните с 2/3 ч.ч захар, разбъркайте добре и ги оставете да престоят в хладилник за поне 2 часа. След това отделете плодовете от получилия се вишнево-черешов сок, който ще Ви бъде необходим по-късно.
  2. Загрейте предварително Вашата фурна  на 170°С. Пригответе форма за печене с падащо дъно, което Ви съветваме да покриете с хартия за печене.
  3. Към горещата вода прибавете ванилията и какаото, като разбъркате добре с помощта на миксер. След това добавете плодовия сок, който предварително заделихте.
  4. В отделен съд смесете брашното, кафявата захар, бакпулвера и солта.
  5. В друга купа разбийте яйцата, след което прибавете предварително оставеното на стайна температура краве масло. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.
  6. Към яйчената смес прибавете сухите съставки. Добавете какаовата смес. При необходимост, използвайте миксер/блендер.
  7. След това прибавете натрошения/настърган натурален шоколад и отново разбъркайте.
  8. Изсипете плодовете в предварително намазнената форма за печене с падащо дъно и добавете полученото тесто за кекс. Печете за около 35 – 40 мин. на 170°С в предварително загрята фурна.
  9. За да се насладите максимално на своя шоколадов сладкиш с череши и вишни, преди консумация трябва да оставите десерта да изстине за 10-20 минути. При желание можете да поръсите с пудра захар.

Откъде да купя