Шоколадов сладкиш с вишни и череши
Лесна рецепта за сладкиш с череши и вишни.
Време за приготвяне: за плодовете: 2ч.
за сладкиша: 50 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски
Сладкиши и десерти
Лесна рецепта за сладкиш с череши и вишни.
Време за приготвяне: за плодовете: 2ч.
за сладкиша: 50 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Продукти:
- 3 ч.ч. вишни
- 1 ч.ч. череши
- 2/3 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. гореща вода
- ¾ ч.ч. какао
- 1 ч.л. ванилия
- 3 ч.ч. брашно от лимец
- 1 ¼ ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сол
- 125 гр. краве масло (оставено на стайна температура)
- 1 ¼ ч.ч. кафява захар
- 4 големи яйца
- 100гр. натрошен/настърган натурален шоколад
Приготовление:
- Измийте вишните и черешите. Остранете костилките и поставете плодовете в съд с похлупак. Поръсете вишните с 2/3 ч.ч захар, разбъркайте добре и ги оставете да престоят в хладилник за поне 2 часа. След това отделете плодовете от получилия се вишнево-черешов сок, който ще Ви бъде необходим по-късно.
- Загрейте предварително Вашата фурна на 170°С. Пригответе форма за печене с падащо дъно, което Ви съветваме да покриете с хартия за печене.
- Към горещата вода прибавете ванилията и какаото, като разбъркате добре с помощта на миксер. След това добавете плодовия сок, който предварително заделихте.
- В отделен съд смесете брашното, кафявата захар, бакпулвера и солта.
- В друга купа разбийте яйцата, след което прибавете предварително оставеното на стайна температура краве масло. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.
- Към яйчената смес прибавете сухите съставки. Добавете какаовата смес. При необходимост, използвайте миксер/блендер.
- След това прибавете натрошения/настърган натурален шоколад и отново разбъркайте.
- Изсипете плодовете в предварително намазнената форма за печене с падащо дъно и добавете полученото тесто за кекс. Печете за около 35 – 40 мин. на 170°С в предварително загрята фурна.
- За да се насладите максимално на своя шоколадов сладкиш с череши и вишни, преди консумация трябва да оставите десерта да изстине за 10-20 минути. При желание можете да поръсите с пудра захар.