Малинов сладкиш с рикота

Сезонен сладкиш с лек и приятен вкус.

Време за приготвяне: 1ч. и 10 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Продукти:

  • 2 ч.ч. брашно от лимец
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 3бр. големи яйца
  • 1 ½ ч.ч. рикота
  • 70гр. краве масло
  • 200 – 250гр. пресни малини
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. ванилия
  • ¾ ч.л. сол

Приготовление:

  1. Загрейте предварително Вашата фурна  на 170°С и пригответе форма за печене с падащо дъно.
  2. Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в дълбок съд.
  3. В друга купа разбийте яйцата, като след това прибавете рикотата, ситно нарязаното краве масло и ванилията до получаването на хомогенна смес.
  4. Към яйчената смес прибавете сухите съставки. При необходимост, използвайте миксер/блендер.
  5. След това прибавете ¾ от приготвените малини, като внимавате да не нарушите тяхната цялост при бъркането.
  6. Изсипете полученото тесто за кекс в предварително намазнената форма за печене с падащо дъно. Използвайте останалите малини, за да украсите кекса.
  7. Печете за около 50 - 60 мин. на 170°С в предварително загрята фурна.
  8. За да се насладите максимално на своя малинов сладкиш, преди консумация трябва да оставите десерта за 10-20 минути да изстине.
Откъде да купя