Начало
За нас
Продукти
Лимец - 500 гр.
Каменна мелница мод. 370-90-01
Каменна мелница мод. 370-90-02
Преса за зърнена закуска
Статии
Рецепти
Контакти
Вход
Последни рецепти
Малинов сладкиш с рикота
Закуски
Сладкиши и десерти
Всички
Сезонен сладкиш с лек и приятен вкус.
Време за приготвяне
: 1ч. и 10 мин.
Трудност
: Лесна рецепта
Свързани продукти
Лимец - 500 гр.
Каменна мелница мод. 370-90-01
Закуски
Сладкиши и десерти
Сезонен сладкиш с лек и приятен вкус.
Време за приготвяне
: 1ч. и 10 мин.
Трудност
: Лесна рецепта
Продукти:
2 ч.ч. брашно от лимец
1 ч.ч. кафява захар
3бр. големи яйца
1 ½ ч.ч. рикота
70гр. краве масло
200 – 250гр. пресни малини
2 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. ванилия
¾ ч.л. сол
Приготовление:
Загрейте предварително Вашата фурна на 170°С и пригответе форма за печене с падащо дъно.
Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в дълбок съд.
В друга купа разбийте яйцата, като след това прибавете рикотата, ситно нарязаното краве масло и ванилията до получаването на хомогенна смес.
Към яйчената смес прибавете сухите съставки. При необходимост, използвайте миксер/блендер.
След това прибавете ¾ от приготвените малини, като внимавате да не нарушите тяхната цялост при бъркането.
Изсипете полученото тесто за кекс в предварително намазнената форма за печене с падащо дъно. Използвайте останалите малини, за да украсите кекса.
Печете за около 50 - 60 мин. на 170°С в предварително загрята фурна.
За да се насладите максимално на своя малинов сладкиш, преди консумация трябва да оставите десерта за 10-20 минути да изстине.
Откъде да купя