Агнешки ребърца на скара с гарнитура и лимец

Продукти:

  • 1кг. агнешки ребърца
  • 100гр. лимец - във вид на кълнове или накиснат за 12 часа в гореща вода
  • 800 гр. пресни картофки
  • 2бр. средно големи патладжана
  • 1бр. прясна салатка
  • 1бр. средно голяма краставица
  • 3-4 домата, нарязани на кубчета
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 връзка магданоз
  • Зехтин
  • чубрица/розмарин или босилек
  • черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1.  Зеленчуците на скара: Нарежете патладжана на две, като всяка половинка нарежете на тънки ивици. В малка купичка смесете 3-4 с.л. олио/зехтин и 1 с.л. сол. С помощта на домакинска четка намажете патладжаните с получената смес. Целта е да станат по-сочни при печенето. След това зеленчуците са готови за скарата/барбекюто.
  2. За агнешкото: Агнешките ребърца се измиват, намазват се със сол и червен пипер и се оставят да престоят за около 1 час. След това са готови за скарата/барбекюто.
  3. За салатата: Нарежете прясната салатка, магданоза и пресния лук, след което добавете краставицата и нарязаните на кубчета домати. Посипете получената салата с лимец и овкусете на вкус.
  4. За картофките: Измийте пресните картофки, нарежете ги на ивици и ги поставете в съд за печене. Прибавете малко олио и вода, след което овкусете с чубрица/розмарин или босилек на вкус и посолете. Печете картофите за около 30 мин. в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Пожелаваме Ви добър апетит и  весел празник!

Откъде да купя