Лимецови мъфини с ленено брашно, риба тон и маслини

Съдържание:

  • 100гр. брашно от лимец
  • 1-2 с.л. ленено брашно
  • 100гр. риба тон
  • 50гр. зелени маслини, ситно нарязани
  • 50гр. царевица, сладка
  • 2 яйца
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • копър, ситно нарязан
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • сол на вкус

 Приготовление:

  1. В дълбока купа разбивате яйцата, млякото, зехтина и содата.
  2. След това към получената смес добавете брашното от лимец и лененото брашно, като непрекъснато бъркате с дървена лъжца, докато се получи хомогенна смес. Прибавете ситно нарязаната риба тон, предварително обезкостените, нарязани на много ситни парченца маслини, копъра и царевица. Трябва да получите водно тесто, като за кекс.
  3. Във всяко гнездо на формата за мъфини сложете по една хартиена кошничка. Не пълните формите догоре, а приблизително на ¾. Целта е мъфина да не прелее при печене и да се изпече добре.
  4. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 20-25 минути. След като изстинат, мъфините са готови за консумация.
Откъде да купя