Курабийки с лешников тахан и шоколад
Лешниковият тахан добива все по-голяма популярност с различните си приложение в кулинарията.
Време за приготвяне: 40 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски
Сладкиши и десерти
Лешниковият тахан добива все по-голяма популярност с различните си приложение в кулинарията.
Време за приготвяне: 40 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Необходими продукти:
- 100 гр. пълнозърнесто брашно от лимец
- 50гр. фини овесени ядки
- 150гр. лешников тахан
- 80гр. мед
- 1бр. средно голямо яйце
- ½ ч.л. канела
- 2 с.л. кокосови стърготини
- 1 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 1 с.л. зехтин
- 20-30гр. натрошен натурален шоколад
- 20гр. натрошени бадеми
Начин на приготвяне:
- Лешниковият тахан, меда и кафявата захар се разбиват с помощта на миксер.
- В отделен съд разбийте яйцето и го прибавете към тахановата смес. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.
- След това се добавят всички останали продукти – брашното от лимец, фините овесени ядки, зехтина, бакпулвера, щипката сол, канелата, натрошените бадеми, кокосовите стърготини и натрошения шоколад. Разбъркват се добре с помощта на дървена лъжица. Трябва да получите плътна хомогенна смес.
- Тесто се оставя във фризер за около 15 минути.
- От престоялата смес се правят плоски топчета с размера на орехи и се подреждат в тава върху хартия за печене. По желание, можете да оваляте бисквитките в кокосови стърготини.
- Пекат се в предварително загрята до 180°С фурна за около 10-15 мин.; трябва да се напукат и бухнат. Трябва да ги оставите да изстинат, след което са готови за консумация.