Веган бисквити с кокос и шоколад
Яйцата в рецептата са заместени с пюриран плод. В нашия случай сме използвали круша, която се балансира добре като вкус с кокосовите стърготини и натуралния шоколад.
Време за приготвяне: 40 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски
Сладкиши и десерти
Веганска кухня
Яйцата в рецептата са заместени с пюриран плод. В нашия случай сме използвали круша, която се балансира добре като вкус с кокосовите стърготини и натуралния шоколад.
Време за приготвяне: 40 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Необходими продукти:
- 400 гр. пълнозърнесто брашно от лимец
- 8 с.л. пюрирани плодове (в случая сме използвали круши)
- 100 гр. кокосови стърготини
- 150гр. натурален шоколад, натрошен на парченца
- 1 ч.ч. кафява захар
- 250 гр. ядково масло
- 2бр. ванилия
- 1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
- Захарта, пюрираните плодове, ядковото масло и ванилията се разбиват с помощта на миксер.
- След това се добавят всички останали продукти – брашното от лимец, бакпулвера, кокосовите стърготини и натрошения шоколад. Разбъркват се добре с помощта на дървена лъжица до получаването на хомогенна смес.
- Тесто се оставя във фризер за около 15 минути.
- От престоялата смес се правят топчета с размера на орехи и се подреждат в тава върху хартия за печене.
- Пекат се в предварително загрята до 160°С фурна за около 15-20 мин.; трябва да хванат кора и да променят цвета си, като отвън са по-твърди, а отвътре по-меки. Трябва да ги оставите да изстинат, след което са готови за консумация.