Спанак с лимец
Основни ястия Солени предложения
Продукти:
- 1 ч.ч. Лимец
- 1 малка глава лук
- 500 гр. пресен спанак (или коприва)
- 2 1/2 ч.ч. вода
- Зехтин, сол, джоджен, магданоз
- 1 голям морков (по желание )
Приготовление:
- Нарежете на едро предварително почистения и измит спанак.
- В зехтин се задушават нарязания на дребно лук и настърганият морков за около 2-3 минути.
- Прибавете нарязания спанак и разбъркайте добре, гответе още няколко минути, докато спанака леко омекне.
- Прибавете лимеца и разбъркайте. Добавете водата, сол, черен пипер на вкус и джоджена. Похлупете и оставете ястието да къкри на слаб огън, без да разбърквате. При необходимост, можете да добавите още вода.
- Когато лимеца е почти готов, отдръпнете ястието от котлона и го оставете похлупено за около 10-тина минути. Прибавете ситно нарязания магданоз, разбъркайте внимателно, за да не разкашкате лимеца и сервирайте.