Малките кексчета от пълнозърнесто брашно от лимец, ябълки и канела са подходящи както за закуска, така и като десерт.
Време за приготвяне: 35 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Продукти:
2 ч. ч. брашно от лимец
4 яйца
1 ч.ч. кафява захар
400гр. настъргани ябълки
2/3 ч.ч. олио
100гр. натрошени орехи
1бр. ванилия
1бр. бакпулвер
канела
Приготовление:
В купа се разбиват яйцата, захарта и олиото.
Последователно добавяте брашното от лимец, ванилията и бакпулвера, като бъркате непрекъснато, докато се получи хомогенна смес.
След това добавете настърганите ябълки, орехите и канелата, като отново разбърквате.
Във всяко гнездо на формата за малки кексчета (мъфини) слагате по една хартиена кошничка. Изливате сместа във всяка кошничка, като не пълните догоре, а до достигане на приблизително ¾ от обема ѝ. Това се прави с цел мъфинът да не прелее при печене, а и за да може да се изпече добре. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 20-25 минути.