Пълнозърнест хляб със слънчогледови семки

Продукти:

  • 2 1/2 ч. ч. прясно смляно пълнозърнесто брашно от лимец
  • 1/2 ч.ч. фини овесени ядки
  • 1 кисело мляко
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 1 ч. л. оцет
  • 2 яйца
  • 1 суп. л. олио
  • 50гр. обелени слънчогледови семки
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

  1. В купа се смесват киселото мляко, содата и оцетът.
  2. След като сместа шупне се прибавят и останалите продукти.
  3. Обърква се добре докато се получи тесто като за кекс.
  4. Изсипва се във формичка и се поръсва с малко овесени ядки и слънчогледови семки. Пече се 60 мин. на 200°С в предварително загрята фурна.

Откъде да купя