Кекс с ябълково брашно и лимец
Ябълковото брашно е полезно и вкусно. То има свойството на естествен оцветител, който придава на сладкишите шоколадов цвят. Подходящо е за безглутенов режим на хранене.
Време за приготвяне: 45 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски
Сладкиши и десерти
Ябълковото брашно е полезно и вкусно. То има свойството на естествен оцветител, който придава на сладкишите шоколадов цвят. Подходящо е за безглутенов режим на хранене.
Време за приготвяне: 45 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Продукти:
- 250 гр. брашно от лимец
- 250 гр. ябълково или шипково брашно
- 70мл. зехтин
- около 450 мл. хладка или леко топла вода
- 350гр. кафява захар
- 1 с.л. хлебна сода
- 1 с.л. канела
- ½ с.л. джинджифил
- ванилия
- 70 гр. слънчогледово семе
- 30 гр. маково семе
Приготовление:
- В купа се смесват зехтина, хладката вода и кафявата захар. Нужо е да бъркате получената смес докато захарта се разтопи напълно.
- Разтворете содата за хляб в няколко супени лъжици вода и добавете течността към горната смес.
- След това добавете брашното от лимец, ябълковото брашно, маковото семе и слънчогледа. Получилата се смес трябва да е гъста, но да може лесно да се оформя. Разпределете я в тава, като на дъното е добре да сложите хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна при 180 °С, за около 35 минути.