Бързи и лесни малки кексчета с тиква
Рецепта за бързи кексчета с тиква, канела и пълнозърнесто брашно от еднозърнест лимец.
Време за приготвяне: 35 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски
Сладкиши и десерти
Рецепта за бързи кексчета с тиква, канела и пълнозърнесто брашно от еднозърнест лимец.
Време за приготвяне: 35 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Продукти:
- 2 ч. ч. брашно от лимец
- 4 яйца
- 1 ч.ч. кафява захар
- 400гр. настъргана сурова или печена тиква
- 2/3 ч.ч. олио
- 100гр. натрошени орехи
- 1бр. ванилия
- 1бр. бакпулвер
- канела
Приготовление:
- В купа се разбиват яйцата, захарта и олиото.
- Последователно добавяте брашното от лимец, ванилията и бакпулвера, като бъркате непрекъснато, докато се получи хомогенна смес.
- След това добавете тиквата, орехите и канелата, като отново разбърквате.
- Във всяко гнездо на формата за малки кексчета (мъфини) слагате по една хартиена кошничка. Изливате сместа във всяка кошничка, като не пълните догоре, а до достигане на приблизително ¾ от обема ѝ. Това се прави с цел мъфинът да не прелее при печене, а и за да може да се изпече добре. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 20-25 минути.