Лимецови мъфини със сирене и маслини
Солени предложения
Съдържание:
- 2 ч.ч. брашно от лимец
- 2 яйца
- ½ ч.ч. олио
- 1 ½ ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.л. сода за хляб
- 300гр. сирене
- 100гр. маслини
- Босилек на вкус
Приготовление:
- В дълбока купа разбивате яйцата, млякото, олиото и содата.
- След това към получената смес добавете брашното от лимец, като непрекъснато бъркате с дървена лъжца, докато се получи хомогенна смес. Накрая добавяте натрошеното сирене и босилека и разбърквате добре. Можете да добавите и / или шепа обезкостени нарязани на много ситни парченца маслини. Те ще придадат много приятен аромат на солените мъфини.
- Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка. Изливате сместа във всяка кошничка, като не пълните догоре, а до достигане на приблизително ¾ от обема ѝ. Това се прави с цел мъфинът да не прелее при печене, а и за да може да се изпече добре. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 20-25 минути.