Мексикански бисквитки с Лимец, шоколад и подправки
Рецепта, подходяща за любителите на сладко-лютивите вкусове.
Време за приготвяне: 25 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Сладкиши и десерти
Рецепта, подходяща за любителите на сладко-лютивите вкусове.
Време за приготвяне: 25 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Съдържание:
- 4 суп. л. (1/4 ч. ч.) чисто масло
- 57гр. черен шоколад
- ¾ ч. ч . захар (мед или кафява захар)
- ¼ ч. ч . какао на прах
- 1 средно голямо яйце
- ½ ч. л. сол
- ⅓ ч. ч . полусладък шоколадов чипс
- ¾ ч. ч . пресято брашно от Лимец
- ¼ ч. л. сода бикарбонат
- ¾ ч. л. канела
- ¼ ч. л. черен пипер
Приготовление:
- Загрейте фурната на 165°С.
- Смесете черния шоколад с чистото масло и ги разтопете на водна баня.
- С бързи движения разбъркайте брашното от Лимец, содата, канелата и черния пипер.
- Прибавете към тях захарта, какаото на прах, яйцето и солта докато сместа стане гладка и плътна.
- Към получената смес прибавете разтопения шоколад и полусладкия шоколадов чипс.
- Трябва да получите суха смес. При необходимост можете да добавите още брашно.
- Оформете бисквитките и ги поставете в леко омазнена тава.
- Печете в предварително загрятата фурна за около 13 минути, след което трябва да завъртите тавата. Бисквитките ще изглеждат плоски и на повърхността ще са леко напукани. След като изстинат са готови за консумация.