Мексикански бисквитки с Лимец, шоколад и подправки

Рецепта, подходяща за любителите на сладко-лютивите вкусове.

Време за приготвяне: 25 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Съдържание:

  • 4 суп. л. (1/4 ч. ч.) чисто масло
  • 57гр. черен шоколад
  • ¾ ч. ч . захар (мед или кафява захар)
  • ¼ ч. ч . какао на прах
  • 1 средно голямо яйце
  • ½ ч. л. сол
  • ⅓ ч. ч . полусладък шоколадов чипс
  • ¾ ч. ч . пресято брашно от Лимец
  • ¼ ч. л. сода бикарбонат
  • ¾ ч. л. канела
  • ¼ ч. л. черен пипер

Приготовление:

  1. Загрейте фурната на 165°С.
  2. Смесете черния шоколад с чистото масло и ги разтопете на водна баня.
  3. С бързи движения разбъркайте брашното от Лимец, содата, канелата и черния пипер.
  4. Прибавете към тях захарта, какаото на прах, яйцето и солта докато сместа стане гладка и плътна.
  5. Към получената смес прибавете разтопения шоколад и полусладкия шоколадов чипс.
  6. Трябва да получите суха смес. При необходимост можете да добавите още брашно.
  7. Оформете бисквитките и ги поставете в леко омазнена тава.
  8. Печете в предварително загрятата фурна за около 13 минути, след което трябва да завъртите тавата. Бисквитките ще изглеждат плоски и на повърхността ще са леко напукани. След като изстинат са готови за консумация.

Откъде да купя