Солен лимецов кейк с морков и тиквичка

Продукти:

  • 2 ч. брашно от лимец
  • 3 яйца
  • 200 гр. кисело мляко
  • 1 ч. л. сода бикарбонат
  • 50 гр. овесени трици
  • 200 гр. сирене
  • 4-5 с.л. олио
  • 1 едро настърган морков
  • ½ едро настъргана тиквичка (средна по големина)

Начин на приготвяне:

  1. В купа се смесват яйцата, киселото мляко, содата и олиото. Разбъркват се хубаво с миксер.
  2. Добавят се брашното и триците, и отново се разбърква с миксер.
  3. Добавят се моркова, тиквичката и натрошеното сирене. Сместа се разбърква с лъжица, докато всичко се омеси добре.
  4. Тестото се изсипва в предварително намаслена тава или форма за кейк.
  5. Пече се 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се извади от фурната, кейкът се оставя да постои 10 минути във формата и тогава се изважда. Оставя се да се охлади напълно.

Откъде да купя