Мъфини с лимец, ябълки и канела
Бърза рецепта за мъфини с пълнозърнесто брашно от лимец, ябълка и канела.
Време за приготвяне: 30 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски
Сладкиши и десерти
Бърза рецепта за мъфини с пълнозърнесто брашно от лимец, ябълка и канела.
Време за приготвяне: 30 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Продукти (за 12 бр. мъфини):
- 1 ч.ч. настъргани ябълки
- 1 ч.ч. брашно от лимец
- 2 яйца
- ½ ч.ч. кафява захар
- 1/3 ч.ч. олио
- 1 к.ч. смлени орехи
- 1 к.ч. стафиди
- ½ ч.л. канела
- 1 бакпулвер
Начин на приготвяне:
- Яйцата се разбиват заедно със захарта и олиото, и при непрекъснато бъркане с миксер се прибавя брашното.
- Добавят се канелата, стафидите, смлените орехи и настърганите ябълки.
- Сместта се разбърква с лъжица.
- Във всяко гнездо на формата за мъфини се слага по една хартиена кошничка и тя се пълни до ¾ от обема й с приготвената смес.
- Мъфините се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Проверяват се дали са изпечени, като се дупчат с клечка за зъби. Мъфините са готови, ако клечката остане суха.