Торта с течен шоколад и пияни вишни
Лесна за приготвяне и същевременно с това вкусна рецепта за лимецова торта с течен шоколад и пияни вишни.
Време за приготвяне: за блатовете: 1ч. 10 мин.
за глазурата: 10 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Закуски
Сладкиши и десерти
Лесна за приготвяне и същевременно с това вкусна рецепта за лимецова торта с течен шоколад и пияни вишни.
Време за приготвяне: за блатовете: 1ч. 10 мин.
за глазурата: 10 мин.
Трудност: Лесна рецепта
Продукти (за приблизително 20 порции):
За тортата:
- 300 гр. брашно от лимец
- 410 гр. кафява захар
- 4 средно големи яйца
- 250 мл зехтин
- 2 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.л. индийско орехче
- 1 ч.л. канела
- 50гр. кокосови стърготини
- 100 гр. орехи
За глазурата:
- 400 гр. заквасена сметана
- 450 гр. течен шоколад
- 100гр. пияни вишни
- по желание: бита сметана и пияни вишни за украса
Начин на приготвяне:
Торта:
- Затоплете фурната на 175°C.
- Намазнете и набрашнете съда, в който ще печете.
- В средно голяма купа смесете брашното, захарта, содата, канелата и индийското орехче.
- В голяма купа разбийте яйцата докато станат леки и пухкави.
- Постепенно добавете и разбийте зехтина в яйцата.
- Добавете брашното. Разбивайте докато получите хомогенна смес.
- Добавете орехите и разбъркайте добре.
- Разделете тестото на две равни части и ги изсипете в предварително подготвените форми за печене.
- Печете блатовете 1 час докато клечка, боцната в центъра, остане чиста при изваждане.
- Оставете блатовете да изстинат във формите за печене.
Глазура:
- В средно голяма купа смесете заквавената смета и течния шоколад. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.
- Започнете да подреждате тортата, като редувате блатовете със слой от получения крем и пияни вишни.
- Накрая тортата се намазва отстрани и отгоре с остатъка от получения крем.
- Поръсете с кокосовите стърготини и аранжирайте по желание с бита сметана и пияни вишни.