Торта с течен шоколад и пияни вишни

Лесна за приготвяне и същевременно с това вкусна рецепта за лимецова торта с течен шоколад и пияни вишни.

Време за приготвяне: за блатовете: 1ч. 10 мин.
за глазурата: 10 мин.
Трудност: Лесна рецепта

Продукти (за приблизително 20 порции):

За тортата:

  • 300 гр. брашно от лимец
  • 410 гр. кафява захар
  • 4 средно големи яйца
  • 250 мл зехтин
  • 2 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 1 ч.л. канела
  • 50гр. кокосови стърготини
  • 100 гр. орехи

 За глазурата:

  • 400 гр. заквасена сметана
  • 450 гр. течен шоколад
  • 100гр. пияни вишни
  • по желание: бита сметана и пияни вишни за украса

Начин на приготвяне:

Торта:

  1. Затоплете фурната на 175°C.
  2. Намазнете  и набрашнете съда, в който ще печете.
  3. В средно голяма купа смесете брашното, захарта, содата, канелата и индийското орехче.
  4. В голяма купа разбийте яйцата докато станат леки и пухкави.
  5. Постепенно добавете и разбийте зехтина в яйцата.
  6. Добавете брашното. Разбивайте докато получите хомогенна смес.
  7. Добавете орехите и разбъркайте добре.
  8. Разделете тестото на две равни части и ги изсипете в предварително подготвените форми за печене.
  9. Печете блатовете 1 час докато клечка, боцната в центъра, остане чиста при изваждане.
  10. Оставете блатовете да изстинат във формите за печене.

Глазура:

  1. В средно голяма купа смесете заквавената смета и течния шоколад. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.
  2. Започнете да подреждате тортата, като редувате блатовете със слой от получения крем и пияни вишни.
  3. Накрая тортата се намазва отстрани и отгоре с остатъка от получения крем.
  4. Поръсете с кокосовите стърготини и аранжирайте по желание с бита сметана и пияни вишни.

Откъде да купя